Assisenproces tegen Junior Kabunda van start

In Brussel schiet woensdag het assisenproces tegen Junior Kabunda en zijn kompaan uit de startblokken met de samenstelling van de jury. Volgende maandag begin het echte werk pas.

Kabunda staat terecht voor de gruwelijke roofmoord op Benjamin Rawitz in Brussel. Hij en zijn vriend wilden de wagen van de bekende Israëlische pianist verkopen om zo aan wat geld te raken. Kabunda was op het moment van de feiten zestien. Pas anderhalf jaar later werd hij gevat.

Junior Kabunda gedraagt zich erg voorbeeldig in de jeugdinstelling en mag in de weekenden naar huis. Hij verwekt een kindje bij een meisje dat twee jaar jonger is.

Twee nieuwe moorden

In de zomer van 2009 gaat het opnieuw mis. Kabunda heeft het vermoeden dat zij hem bedriegt en dat hij niet de echte vader is. Hij gaat door het lint en vermoordt de grootmoeder van zijn vriendin in een appartement in de Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe na een ruzie. Hij verkrachtte zijn slachtoffer ook.

Anäis (foto), wel degelijk zijn dochtertje en aanwezig bij de moord, stopte tot Kabundas groot ongenoegen niet met krijsen. Hij verstikt de peuter uiteindelijk.

Als zijn vriendin naar huis terugkeert - ze woonde in bij haar grootmoeder - probeert de jongen ook haar te wurgen, maar zij weet te overleven. Het proces tegen Kabunda zal drie weken duren. Hij zal slechts één straf krijgen voor zijn daden.

Nu in het nieuws