Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 24 november 8u30

Vanochtend kunnen er vooral over de zuidelijke helft van de provincie een aantal buien vallen. In het noorden blijft het droog. Namiddag neemt de kans op buien overal weer toe. Eerst zijn dat doodgewone regenbuien maar in de loop van de avond kunnen de buien ook een winters karakter krijgen.

Voor sneeuwval is het echter nog te zacht. Misschien valt er in de nacht naar donderdag wel regelmatig smeltende sneeuw bij temperaturen die tegen de ochtend het vriespunt zullen benaderen.

Donderdag kunnen er nog enkele winterse buien vallen maar het blijft toch wel overwegend droog. De maxima komen uit in de buurt van +3°C. Onder de breder wordende opklaringen gaat het in de avonduren al snel vriezen. De zwakke wind draait in de loop van de dag van zuid naar oost.

Vrijdagochtend is het dan behoorlijk koud met minima rond -5°C in de Kempen en -3°C in de Limburgse stadskernen. Overdag klimt het kwik nog net boven het vriespunt uit. Het blijft in Limburg droog met een afwisseling van zon en wolken. Er waait dan een zwakke wind uit noorderlijke richting.

De sneeuwkansen zijn ook voor zaterdag flink geslonken. Mogelijk vallen er aan de Kust enkele sneeuwbuien maar in Limburg blijft het meer dan waarschijnlijk droog. 's Ochtends zal het overal flink vriezen met minima rond -6°C. Overdag krabbelt het kwik nog net een graadje boven het vriespunt uit. Er zal nauwelijks wind staan.

Tot 1 december blijft het alvast koud winterweer.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN