OCMW-huisjes gaan tegen de vlakte voor nieuw woonzorgcentrum

OCMW-huisjes gaan tegen de vlakte voor nieuw woonzorgcentrum

OCMW-huisjes gaan tegen de vlakte voor nieuw woonzorgcentrum

Print
Westerlo - De voorbije dagen werden de 10 OCMW-bejaardenwoningen in Verlorenkost gesloopt. De huisjes moeten plaats maken voor het nieuwe woonzorgcentrum. De bouwwerken van het nieuwe woonzorgcentrum moeten in principe voor februari 2011 starten.
Het nieuwe rustoord heeft 130 woongelegenheden, gespreid over 8 afdelingen, onderverdeeld in leefgroepen van telkens 15-tal bewoners. Er komen 7 kamers voor kortverblijf hebben.

Het ontwerp voorziet in voldoende mogelijkheden voor ontmoeting: een woonkamer op elke leefgroep, kleine zithoekjes door heel het huis met uitzicht op de buitenwereld en een gemakkelijk toegankelijke tuin. Een ondergrondse parking voor de dienstvoertuigen en wagens van het personeel.

Het bestaande rustoord krijgt een nieuwe bestemming: een aantal diensten van het OCMW worden gecentraliseerd op het gelijkvloers. Het huidige rustoord krijgt het karakter van Sociaal Huis. De andere lokalen en ruimten worden omgevormd tot een lokaal dienstencentrum

waar senioren terecht kunnen voor allerlei thuiszorgondersteunende diensten en voor ontmoeting en vorming. De 1ste en 2de verdieping van het bestaande rusthuis worden verbouwd tot een nieuwe vorm van huisvesting voor bejaarden.

Jan SPRUYT
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio