Vlaming hamstert al massaal strooizout

Vlaming hamstert al massaal strooizout

Vlaming hamstert al massaal strooizout

Print
Koning Winter maakt deze week zijn intrede. Vanaf vrijdag kan het 's nachts tot min 7 graden vriezen. De Vlaming neemt zijn voorzorgen en hamstert massaal strooizout en sneeuwspul in de winkels.

Na het weekend wordt het nog kouder. Zoals de weerkaarten er nu bij liggen, is de kans groot dat de temperatuur begin volgende week niet meer positief wordt. Weerman Eddy De Mey denkt dat het tot en met de eerste week van december berekoud kan blijven.

Het Vlaams Gewest en de gemeenten slaan massaal strooizout in, maar ook de particulieren laten zich niet meer foppen. "We hebben geanticipeerd op het tekort van vorige winter", zegt Christophe Dehandschutter, directeur non-food bij Colruyt. "Al sinds een maand liggen grote hoeveelheden strooizout in onze winkels opgeslagen. We merken dat de klanten dat oppikken, zodat we op dit moment al een veelvoud hebben verkocht van de voorgaande jaren."

Sledes

Ook de sledes staan al klaar in de Colruyt. "Maar sledes zijn meer impulsgevoelig dan strooizout. Als het in het weekend sneeuwt op momenten dat ouders tijd hebben om met hun kinderen te spelen, zien we de sledeverkoop pieken."

Hubo zette in oktober al zeer bewust sneeuwscheppen in promotie in zijn brochure. "We hebben er toen in tien dagen tijd 8.000 verkocht", vertelt Joris Boeckx van Hubo. "De strenge winter ligt duidelijk nog vers in het geheugen van de Vlaming."

"Wij hebben grotere stocks van winterattributen ingeslagen dan vorig jaar", zegt Lars Vervoort van Carrefour. "En we hebben ervoor gezorgd dat we makkelijker kunnen bijbestellen."

KMa

Nu in het nieuws