Zieke schepen Strubbe moet meerderheid depanneren

Zieke schepen Strubbe moet meerderheid depanneren

Zieke schepen Strubbe moet meerderheid depanneren

Print
Mechelen - Ziek of niet, schepen van Financiën Kristl Strubbe (foto) moest dinsdagavond enkele uren haar ziekbed ruilen voor de raadzaal in het Mechelse stadhuis. Zonder haar had burgemeester Bart Somers (Open Vld) geen meerderheid voor zijn gemeenteraad.

Gemeenteraadslid Anissa Temsamani (sp.a) had zich verontschuldigd, en de coalitie van Open Vld-CDO-Groen! en sp.a-Onafhankelijke heeft maar één zetel op overschot. Het is niet de eerste keer dat de coalite Somers-Gennez moeite heeft om aan een meerderheid te geraken voor de raadszitting.

Ook dinsdagavond liep het opnieuw mis, en moest de raad zelfs even geschorst worden. Amper een uur na de start zaten op de raadsbanken plots opvallend weinig raadsleden van de coalitie, en dat merkte Frank Creyelman van Vlaams Belang op. Samen met de collega's van de oppositie, het kartel CD&V/N_VA, stapte zijn fractie op. Raadslid Johan Timmermans (Open Vld) werd telefonisch opgetrommeld om de rangen opnieuw te vervoegen. Zo kon de gemeenteraad uiteindelijk toch doorgaan.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio