Debie over ziekte Morel op Facebook: "Zet champagne al maar koud"

Debie over ziekte Morel op Facebook: Zet champagne al maar koud

Debie over ziekte Morel op Facebook: "Zet champagne al maar koud"

Print
Vlaams Belang onderneemt geen actie tegen veiligheidsspecialist Bart Debie. Die zou na het nieuws van de slechte gezondheidstoestand van Marie-Rose Morel de reactie "Leg de champagne maar al koud" geplaatst hebben op Facebook.

Oud-voorzitter Frank Vanhecke laat weten dat hij de partij zal verlaten als Bart Debie niet uit het Vlaams Belang wordt gezet. Volgens Debie gaat het om een misverstand. Zijn opmerking zou naar eigen zeggen te maken hebben met de vergunning voor een schoonheidssalon. Daarom heeft zijn partij beslist om geen maatregelen te nemen tegen Debie.

Vanhecke wijst er op dat Bart Debie op de dag dat het nieuws bekend geraakte dat Marie-Rose Morel opnieuw kanker had, ook al "It's a beautiful day" schreef. "Dat zal dan ook wel slaan op een vergunning voor het salon", aldus de erevoorzitter van het Vlaams Belang.

Gecorrigeerd

Vanhecke zegt dat VB-voorzitter Bruno Valkeniers de correspondentie op Facebook inmiddels heeft laten corrigeren, zodat het lijkt alsof de blijdschap sloeg op een toegekende bouwvergunning.

Valkeniers reageert: “Bart Debie zegt dat die commentaren inderdaad over een vergunning gingen. Maar ik ga deze zaak onderzoeken. Met de gezondheid van Marie-Rose Morel wordt niet gelachen. Die zaak is zo al dramatisch genoeg.”

.

Nu in het nieuws