Bib Vredegerecht verliest één op vijf jonge lezers

Print
Borgerhout - Amper één jaar na de ‘restyling’ van de bibliotheek Vredegerecht in Borgerhout is het aantal uitleningen serieus gedaald. Bij de min-12-jarigen is er zelfs een daling van 21 procent.
Oorzaak is het onvoldoende boekenaanbod voor kinderen van het vierde vijfde en zesde leerjaar, waardoor zij bib Vredegerecht niet meer kunnen gebruiken als vaste schoolbibliotheek.

Onbegrijpelijk dat een district met 43.000 inwoners het moest stellen met een halve bib, vindt Groen! Borgerhout. "En dat in een buurt waar zo veel kansarme kinderen wonen, die thuis geen pc of boekenkast hebben. Je kan ook niet verwachten dat al die -12-jarigen naar Permeke gaan. Voor kinderen is Permeke gewoon te ver", aldus districtsschepen van cultuur Marij Preneel (Groen!).

"Het past jammer genoeg in het afbouwbeleid dat Heylen voert als het over de bibliotheken gaat” Het stadsbestuur belooft al jaren een nieuwe bibliotheek in Borgerhout. Maar die komt er deze legislatuur zeker niet meer want het geld is op.

"Wie weet wordt de dalende trend in de uitleningen van de huidige bib zelfs aangegrepen om te zeggen dat Borgerhout niet echt een nieuwe bib nodig heeft,” stelt districtsraadslid Stef Lauwers (Groen!).

Geraldine Dewart
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio