3.000 jongeren beleven ‘Nacht van de Jeugd’

Een 3.000 jongeren hebben een swingende fuif beleefd in de grote tenten die op het Nonnenveld in Hever (Boortmeerbeek) opgesteld stonden. Enkelen lieten zich verleiden tot vandalisme.

Juliaan Deleebeeck

Met 3.000 jongeren overtrof de organisatie de vorige edities en werd het een stomende avond en nacht. Dat het gebeuren ook wat hinder teweegbrengt voor de naaste buurtbewoners in de aanpalende straten kan niet ontkend worden.

Twee brievenbussen aan woningen in de Bieststraat werden omvergeworpen en beschadigd. ”Onze solide brievenbus is met geweld van de sokkel gebroken en verderop werden kastjes van Eandis beschadigd”, zegt Marianne Van Broeck. ”Onze eigen dochters zijn met een groepje vriendinnen ook naar ‘De Nacht’ geweest en hebben zich geweldig geamuseerd. Dat kan dus perfect zonder geweld.”

Bewoners van de Kallebeekstraat vinden de organisatie best ok. ”Door de kiss and ridezone was er minder verkeersdrukte en onze wagens werden met rust gelaten”, getuigen ze “Minpuntje is misschien dat het tot 4u in de morgen moeilijk slapen is voor de vele jonge kinderen die hier wonen..” Organisator Tijl VVan Criekingen wil in de toekomst nog beter doen maar: ”voor het wangedrag van enkelingen kunnen wij niet verantwoordelijk gesteld worden”, zegt hij.

JD

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio