Toen en nu - Geesten van Amsterdam komen tot leven in mix-foto's

Foto's: Black Sheep/Jo Teeuwisse

ssimons

De Amsterdamse Jo Teeuwisse houdt ervan om foto's te nemen op plaatsen waar mensen lange tijd geleden een foto namen. De twee foto's naast elkaar tonen dan hoe het straatbeeld veranderde terwijl de decennia vorderden en de tijd verstreek.

Maar nog specialer wordt het wanneer je de oude foto's en de recente foto's over elkaar legt en de mensen van weleer zich plots mengen in het hedendaagse leven.

"Ik kreeg het idee toen ik op een vlooienmarkt meer probeerde te weten te komen over enkele foto's. Ik probeerde erachter te komen waar in de stad ze genomen waren. Ik vond de locaties en nam foto's om toen en nu te vergelijken", klinkt het op de site Petapixel.com "De foto's mixen was een experiment en omdat ik blij was met het resultaat, besliste ik hetzelfde te doen met andere historische foto's."

"Ik ben historisch consulente voor auteurs, films, tv, musea etc. "Ik heb zelfs een jaren '30 levensstijl. Geschiedenis maakt deel uit van mijn dagelijkse leven, maar ik kan het niet helpen de schaduwen van het verleden te zien."

Bekijk meer foto's op de Flickr-pagina van Teeuwisse.

MEER OVER Amsterdam