"Els Clottemans kan deze hetze stoppen"

Bijna een maand nadat Els Clottemans is veroordeeld, blijft de zaak voor beroering zorgen. Strafpleiter Jef Vermassen krijgt nog altijd politiebewaking en vrijdag ontving journalist Gust Verwerft een dreigtelefoon.

ghouben

“Voor het eerst in veertig jaar misdaadverslaggeving maak ik zoiets mee”, zegt Gust Verwerft. “Ik ga u kapotmaken. Dat kreeg ik vrijdagavond van een onbekende beller te horen op mijn voicemail. En nog meer van dat fraais. De toon was bijzonder agressief. Eerder had ik ook al enkele dreigbrieven ontvangen”, doet Gust Verwerft, de nestor onder de crimi-verslaggevers, zijn verhaal.

“De beller, een mannenstem, was duidelijk van plan om mij zijn boodschap rechtstreeks over te maken. Omdat ik op het moment van de oproep bij de dokter zat, kon ik mijn gsm niet opnemen en hoorde ik die haatboodschap pas nadien. Het nummer bleek afkomstig van zo’n anonieme betaalkaart. Ik heb de boodschap meteen laten registreren bij het parket en er melding van gemaakt”.

Open brief aan Clottemans

"Uit welke hoek die nu precies komt, is me ook niet duidelijk. Mogelijk gaat het om iemand die mij verwart met Jef Vermassen. Maar in mijn boek (De parachutemoord. De waarheid en niets dan de waarheid) kies ik geen partij voor of tegen Els Clottemans. Ik vind wel dat het onderzoek in deze zaak correct is gevoerd.”

“Ik heb in mijn boek ook een open brief geschreven aan Els Clottemans. Het is een oproep waarin ik haar vraag om zelf het initiatief te nemen om bepaalde dingen te zeggen. Zij zou zo meteen een einde kunnen maken aan die hele hetze, die nu zelfs uitmondt in doodsbedreigingen. Tot nu toe heeft ze daar niet op gereageerd en dat is begrijpelijk. De eerste weken na zo’n proces willen veroordeelden daar vaak niets meer over lezen.”

Vastgoed

Jobs in de regio