Syriër zet Sint-Niklaas op stelten omdat hij bevelen van vrouwelijke agent weigert

Een 40-jarige man uit Sint-Niklaas zorgde donderdagmiddag voor verkeerschaos in de binnenstad. De koppige chauffeur weigerde de bevelen op te volgen van een agente. Omdat zij een vrouw is.

ssimons

Donderdagmiddag kort na vier uur was het aanschuiven geblazen in de Broodstraat. De Syriër Mahmoud D. uit Sint-Niklaas blokkeerde met zijn wagen het smalle straatje. "De man weigerde de instructies op te volgen van een politieagente, omdat het een vrouw was", zegt parketwoordvoerder Renzo Ottoy. "Niemand kon nog door, maar toch wou hij zijn voertuig voor geen millimeter verplaatsen."

De man kon door een klein manoeuvre de rijbaan opnieuw vrij maken, maar hij koos ervoor om met de armen gekruist in zijn wagen te blijven zitten. Enkele agenten die verderop het verkeer aan het regelen waren, kwamen eveneens ter plaatse maar konden de Syriër niet op andere gedachten brengen.

Was u getuige van dit incident? Laat het ons weten via hier@reageren.be.Vergeet uw gegevens niet te vermelden.

Integendeel, de man draaide zijn raampje omhoog, sloot zijn wagen af en berustte in zijn boosheid. Ondertussen werd de file achter en voor hem steeds langer en geraakte het verkeer totaal ontregeld. "Er kon geen takelwagen meer tot aan het voertuig geraken", vertelt Ottoy.

Autoruit ingeslagen

De politiediensten lieten versterking aanrukken, en met man en macht werd er geprobeerd om de nukkige veertiger uit zijn auto te halen. Uiteindelijk werd het ruitje van de auto ingeslagen, maar de man bleef zich zelfs dan nog verzetten. Er diende pepperspray aan te pas te komen om de chauffeur in bedwang te kunnen houden. "Hij viel de politieagenten aan", weet Ottoy. "Hij kon overmeesterd worden en werd daarna afgevoerd naar het commissariaat."

Maar ook daar kreeg de man te maken met het andere geslacht. Toen de politiediensten een tolk opriepen om voor de vertaling te zorgen tijdens het verhoor, bleek ook dat een vrouw te zijn. "Daar praat ik niet mee", reageerde de man kordaat.

De Syriër werd daarna voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde, die jammer genoeg voor de man, eveneens van het vrouwelijke geslacht is. Of hij haar uiteindelijk wel te woord wou staan, is niet geweten, maar de onderzoeksrechter besliste in elk geval om de chauffeur aan te houden.

BERT FOUBERT

Mobiliteit en haven

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio