1 / 2

Talentenwerf: Op zoek naar talent voor bouw- en infrastructuurwerken

Er staan in Antwerpen in de nabije toekomst nog heel wat bouw- en infrastructuurwerkzaamheden op stapel. Voor deze projecten zijn behoorlijk wat getalenteerde werkkrachten nodig. Talentenwerf helpt deze mensen op weg en zorgt er voor dat ze de kans krijgen om zich te ontwikkelen en een job te vinden.

jrosquin

Het tekort aan geschoolde werkkrachten in de bouwsector is voldoende bekend. Toch zijn er heel wat getalenteerde jongeren en werkzoekenden die met behulp van een goede scholing het kunnen maken als bouwvakker. Het probleem is dat tot voor kort zowel VDAB, de bouwsector als het onderwijs nog te veel op hun eiland werkten.

Daarom werd onder impuls van de stad Antwerpen het initiatief genomen om al die puzzelstukken bij elkaar te brengen. Dankzij een goede samenwerking tussen de stad Antwerpen, VDAB, de onderwijssector en het Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid (FVB Constructiv) zag Talentenwerf het levenslicht.

"Het is onze bedoeling om voor iedereen - ook de kleinere bedrijven - goede constructies op poten te zetten. Zo realiseren we kruisbestuiving tussen alle actoren", zegt Kathleen Mostien (foto), coördinator Talentwerf.

Lees er meer over in volgende artikels:

> Leerlingen oefenen technieken op werf aan Van Cauwelaertsluis > Jongeren bekwamen zich bij Don Bosco in wegenbouw > Werkzoekenden bouwen mee aan spoorwegviaduct Sint-Anna-Pede > Ervaren metser wordt lesgever > Fonds voor Vakopleiding zorgt voor bijscholing van arbeiders


Contact: 03-224.78.18

MEER OVER Talentenwerf

Nu in het nieuws