Proffen klagen over vervelende "millenniumstudenten"

Carl Devos, professor aan de Universiteit Gent, trekt aan de alarmbel. In een schrijven naar zijn collega's van de Vlaamse universiteiten vraagt hij strenger op te treden tegen het ongepast gedrag van studenten.

kscherpenberg

Volgens Devos, ook bekend van televisie, wordt hij steeds vaker met laatkomers geconfronteerd. Bovendien zitten heel wat studenten te tetteren of te internetten tijdens de les. "Het is een kwestie van respect", klaagt Devos, voorzitter van de facultaire opleidingscommissie. De man heeft het over "millenniumstudenten".

Peter Thijsen van de Universiteit Antwerpen begrijpt de frustratie van Devos. Hij verwijst naar de volle aula's door de democratisering in het onderwijs en de gebrekkige motivatie van de eerstejaarsstudenten. "Het is makkelijker te laat te komen in een grote aula met 400-500 studenten waar 7-8 ingangen zijn, dan in een kleiner leslokaal met 30 studenten."

De man stoort zich wel niet zo aan de aanwezigheid van computers. Thijssen zegt dat er vroeger ook 4 op een rij of Oxo werd gespeeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER