Dansclub Feeling mag naar sportstadion verhuizen

De gemeente Berlaar heeft een nieuw onderkomen gevonden voor dansclub Feeling. De club zou kunnen verhuizen naar het gemeentelijk sportstadion Doelvelden.

Van Rompaey Chris

Door de nakende verkoop van de terreinen van VK De Keyzer aan de Meistraat verliezen verscheidene sportclubs hun terrein en clublokaal. Koen Kerremans (Groen!) plaatste het dossier dinsdagavond opnieuw op de agenda van de gemeenteraad. "Ik verwacht dat het gemeentebestuur zijn verantwoordelijkheid neemt en op korte en lange termijn aan oplossingen werkt. Wij dringen er op aan om dringend werk te maken van een beleidsvisie rond sport en sportclubs in Berlaar."

"Een totaaloplossing zoals de huidige situatie kunnen we onmogelijk vinden", reageerde schepen van Sport Eddy Verstappen (CD&V). "Wel hebben we een aantal denkpistes die we de volgende weken verder met de verschillende clubs zullen besproken. We kennen hun noden en willen hen allemaal gelijk behandelen."

Eerder maakte schepen Verstappen al bekend dat de drie gevechtsclubs kunnen verhuizen naar een lokaal van de oude gemeenteschool in Berlaar-Heikant. De voetbalclubs hoopt hij in het gemeentelijk sportstadion aan de Welvaartstraat te kunnen onderbrengen. Voor dansclub Feeling was er vorige maand nog geen oplossing, maar ook die zou naar het sportstadion kunnen verhuizen.

"Zal de gemeente de ontwikkeling van nieuwe recreatiegebieden, welke voorzien zijn in het ruimtelijk structuurplan, met spoed opstarten?" wilde Kerremans nog weten. Dat is volgens schepen Verstappen niet mogelijk. "We moeten hiervoor verschillende wettelijke stappen ondernemen, wat op korte termijn niet haalbaar is.".

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio