1 / 3

Geelse Noord Zuid dienst viert tienjarig bestaan

Tien jaar geleden startte Gerd Belmans de Noord Zuid dienst op in een stockageruimte van de Geelse Oxfam wereldwinkel. De Noord Zuid dienst stak daarom de handen uit de mouwen om samen met de Geelse bibliotheek en Vorming Plus Kempen een feestviering te houden voor de talloze vrijwilligers.

Marc Leysen

Veel vrijwilligers gingen in op de uitnodiging om bij een glaasje en een hapje elkaar te ontmoeten in de Geelse bibliotheek. Er stonden te weinig stoelen om hen allemaal een plaats te geven.

Burgemeester Frans Peeters (CD&V) was formeel. "Een verdraagzame samenleving kan enkel bestaan als er sociaal weefsel is. Zonder de vele vrijwilligers kunnen we in Geel onmogelijk dezelfde kwaliteitsvolle dienstverlening bieden als vandaag. Geel is op dat vlak een rijke gemeente en daar ben ik geweldig dankbaar voor en fier op."

In de bibliotheek loopt nog tot 30 november de tentoonstelling 'Kempense vrouwenkracht'. De tentoonstelling toont 21 Kempense vrouwen in woord en beeld. Ze zetten zich belangeloos in voor hun vereniging, voor een betere wereld. Deze tentoonstelling wil grote waardering benadrukken voor deze belangeloze inzet en tegelijk een stimulans zijn zodat nog meer vrijwilligers de handen uit de mouwen zullen steken voor de goede zaak.

Marc Leysen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio