Koppel laat surfers beslissen: abortus of niet?

Print
Een koppel uit het Amerikaanse Minneapolis heeft een website gelanceerd waarop surfers hun stem kunnen uitbrengen: moet het zwangere duo kiezen voor een abortus of moet de vrucht blijven leven?

Pete en Alisha Arnold (beiden 30) zeggen dat ze www.birthornot.com oprichtten omdat ze onzeker zijn of ze wel of niet ouders willen worden. Ze geloven in dit controversiële concept omdat "het publiek het verschil kan maken".
"We stemmen voor alles: van onze president tot de winnaar van wedstrijden als 'Idool'. Waarom dan niet stemmen over een zwangerschap?"

Miskramen

De jongste maanden kreeg het koppel tot tweemaal toe een miskraam, maar Alisha is nu opnieuw zwanger. Ze is 17 weken ver. Surfers kunnen tot 7 december hun stem uitbrengen. Dat is twee dagen voor de vrouw 20 weken zwanger zal zijn en abortus onmogelijk wordt.

Op dit moment vindt meer dan 77% van de surfers dat de vrouw moet bevallen. Circa 23% vindt dat de baby geaborteerd moet worden.

Bekijk via YouTube beelden van een scan van de baby:

Elektrocutie loopt goed af

Het is niet voor het eerst dat internetgebruikers mogen beslissen over leven of dood; onlangs liet een Russische artiest zichzelf aan een elektrische stoel ketenen. Op het internet riep hij surfers op om een week lang, elke avond opnieuw, te stemmen over zijn lot: een elektroshock krijgen of niet. Of, in het extreemste geval: blijven leven of sterven.

Oleg Mavromatti werd voor zijn kruisiging, tien jaar geleden, aangeklaagd door gelovigen. Hij ontvluchtte zijn land. Surfers mochten beslissen of hij schuldig was of niet. Voor elke 100 schuldig-stemmen, kreeg de man een schok. Zo legde hij zijn leven in de handen van de internetgebruikers. Die lieten de man uiteindelijk leven.

.

Nu in het nieuws