Het weerbericht voor Limburg

Update donderdag 18 november 19u15

Vrijdagochtend is het onder het dikke wolkendek niet kouder dan een graad of 4. Mogelijk wordt er in de loop van de dag lokaal even wat motregen uit het wolkendek geperst, maar het blijft toch veruit overwegend droog. De temperatuur kan door toedoen van de zwakke zuidenwind oplopen tot zo'n 9°C. Dat is de normale temperatuur voor de tijd van het jaar.

Zaterdag is het kalm en droog. In de ochtend kan er lokaal mist voorkomen bij temperaturen net boven het vriespunt. Daarna wordt het wisselend bewolkt en het wordt opnieuw 8 tot 9°C warm. De zeer zwakke wind draait in de loop van de dag naar het oosten.

Zondagochtend is het fris met minima in de buurt van het vriespunt. Overdag blijft het met maxima tot 6°C ook een aantal graden kouder dan het langjarig gemiddelde. Wolken en opklaringen wisselen mekaar af en regenzones blijven veilig uit onze buurt.

Begin volgende week evolueren we langzaam naar winterweer.

Maandag

kan het in de vroege ochtend al een graadje vriezen en ook overdag levert de temperatuur weer een graadje in met nog maxima tot 4 of hooguit 5°C. Er komen vrij veel lage wolken voor maar het blijft toch wel op de meeste plaatsen droog.

Dinsdag zorgen de wolken ervoor dat het iets minder koud is in de ochtend met minima rond 2 a 3°C. Overdag wordt het zo'n 5°C. Vooral over het oosten kan er af en toe wat motregen vallen en de wind spant tijdelijk aan tot matig uit het noordoosten.

Woensdagochtend zal het overal in Limburg licht vriezen. Namiddag wordt het amper 3°C warm. Misschien valt er lokaal wat lichte winterse neerslag maar veel zal het zeker niet voorstellen.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN