Gesprekken over overname van Keyware

De beursgenoteerde producent van betaalautomaten Keyware is de laatste maanden door verschillende buitenlandse industriële partijen benaderd geweest in het kader van verregaande samenwerkingen en/of mogelijke overname. "Tot op vandaag betreft het hier niet-bindende gesprekken", zegt bestuursvoorzitter Guido Van der Schueren.

Van der Schueren: "Uiteraard zal de vennootschap, in het kader van haar wettelijke informatieverplichtingen, de markt ten gepaste tijde nader informeren over het eventuele gevolg van deze gesprekken.”

De gesprekken komen er op een moment dat het bedrijf weer winstgevend is, na jaren van verlies. Over de eerste negen maanden van 2010 kwam een nettowinst van 261.000 euro op het bord. Vorig jaar was er over dezelfde periode nog een verlies van 813.000 euro. De omzet kwam uit op 4,6 miljoen euro, 20% hoger dan in 2009.

Succes

Keyware schrijft zijn succes onder meer toe aan de grote vraag naar betaaloplossingen voor mobiele toepassingen zoals GRPS (via satelliet) en internet.

Met de betaalautomaten van Keyware is contactloos betalen met Visa en MasterCard mogelijk. Daarbij moet de kaart niet meer in een lezer worden ingebracht, evenmin moet er nog een code worden ingetikt. Even zwaaien met de kaart is voldoende.

JVG

Nu in het nieuws