Ruiterpad Peerdsbos blijft open

Het vijf kilometer lange ruiterpad in het Peerdsbos blijft open. Dat is het resultaat van een vergadering onder alle betrokkenen die Vlaams minister-president Peeters donderdag heeft voorgezeten.

Peeters, zelf een regelmatig paardrijder, vond het zoals vele andere ruiters jammer dat het Agentschap van Natuur en Bos het ruiterpad wou sluiten, terwijl het tegelijkertijd wel een mountainbike-parcours wou aanleggen in het Peerdsbos. Op het overleg, waar delegaties van onder meer het Agentschap en van de Vlaamse Vereniging voor Ruitertoerisme (VVR) aanwezig waren, is nu besloten dat het ruiterpad open blijft. "We gaan het op de brede stukken laten samen lopen met de mountainbikers", zegt ondervoorzitter Jan Boschmans van de VVR, "maar we hebben nooit problemen gehad met andere vormen van ontspanning in het bos."

Boschmans is tevreden. "Niet alleen is dit symbooldossier nu opgelost, maar er is ook afgesproken in de toekomst alle problemen samen te brengen binnen het "Vlaams Paardenloket", om ze uit klaren zonder dat de discussie escaleert."

www.vlaamspaardenloket.be

Boris RousseeuwMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio