Bedrijf MACtac betreurt gruwelijke pesterijen werknemer

Print
De directie van het bedrijf MACtac in Zinnik betreurt de vernedering van een arbeider door verschillende van zijn collega's. Het bedrijf noemt de pesterijen in een persbericht "onaanvaardbaar".

In de zaak van de vernederde en gefolterde arbeider zijn 25 personeelsleden van MACtac in verdenking gesteld, net als het bedrijf zelf.

Ontslag

MACtac zegt dat het de situatie "erg ernstig" heeft genomen. Zo heeft het bedrijf aan de werknemer psychische bijstand voorgesteld en werd ook een vertrouwenspersoon binnen de onderneming aangeduid. Het slachtoffer werd ook overgeplaatst, zo staat nog te lezen in de mededeling.

De directie van het bedrijf herinnert er ook aan dat ze destijds gevraagd heeft de beelden te mogen bekijken die woensdag door RTL-TVI werden uitgezonden. Op die manier zouden de betrokkenen geïdentificeerd kunnen worden. Het slachtoffer heeft dat evenwel jarenlang geweigerd.

In januari 2008 heeft het slachtoffer uiteindelijk toch aanvaard dat de directie de beelden van de foltering zou bekijken. Hij diende toen ook klacht in tegen de pesters. Het is toen dat er "harde maatregelen" werden getroffen, waaronder "het onmiddellijke ontslag van de betrokken mensen", aldus MACtac. Het bedrijf stelt ook dat het gaat om een geïsoleerd geval.

"Het is onbegrijpelijk dat het bedrijf niet zelf naar de rechtbank is gestapt toen de feiten aan het licht kwamen", zegt Christophe Marchand, de advocaat van het slachtoffer.

.

Nu in het nieuws