Leekens: "Weer rood van de passie en duivels om te bekampen"

De Rode Duivels zijn sinds donderdagmorgen terug in België na hun 0-2 overwinning tegen het Rusland van Dick Advocaat. Bondscoach Georges Leekens stond te glunderen voor de pers. "Na een toch wel speciale reis naar Rusland hebben we het jaar in schoonheid afgesloten."

Ondanks de moeilijke trip naar Rusland, was Leekens een en al lof. "Het is nog maar eens gebleken wat een fantastische groep ik heb", zei Leekens. "De band tussen de spelers is tijdens de reis nooit gebroken. Er viel nooit een negatief woord."

"We hebben opnieuw Rode Duivels: rood van de passie en duivels om te bekampen. Dat is een basis waar we in de toekomst kunnen op voortwerken."

Top 30

"Romelu Lukaku blonk gisteren uit, hij wou echt scoren voor de nationale ploeg. Even belangrijk is echter dat hij steeds het collectieve indachtig houdt. Verdedigend waren we sterk, onze flanken speelden in het begin iets te hoog, maar dat hebben we nadien bijgesteld. We hebben in ieder geval veel spelers met een actie en dat was vroeger niet altijd het geval."

"Onze ploeg begint ruggengraat en weerbaarheid te krijgen. Maar we halen nog geen superlatieven boven. We zijn Spanje nog niet, We moeten nog veel stappen zetten. Het groeiproces is volop aan de gang. De bedoeling is de top 30 op de FIFA-lijst en dat zal ons ook lukken", aldus nog Leekens.

Meer voetbalnieuws