Strijd voor nationale doelman ligt helemaal open

Strijd voor nationale doelman ligt helemaal open

Strijd voor nationale doelman ligt helemaal open

Print
Zelfs na de 0-2 overwinning van woensdag blijft het onduidelijk wie in de toekomst de nationale nummer een zal zijn. Jean-François Gillet deed het uitstekend tegen de Russen, maar het is niet zeker dat hij ook in 2011 tussen de palen zal staan.

Bondscoach Georges Leekens zit in een luxepositie want hij heeft met Logan Bailly, Jean-François Gillet, Silvio Proto en Simon Mignolet vier valabele doelmannen.

Door het forfait van Bailly, die zijn basisplaats bij Borussia Mönchenglachbach voorlopig kwijt is, kreeg Gillet zijn kans tegen Rusland. "Ik was bijna zeker dat hij een goede wedstrijd ging spelen want ik wist dat hij er mentaal klaar voor was. Hij is op en top prof en draait al jaren mee in de Serie A", loofde Leekens.

"Ik heb geen vaste ranking bij de doelmannen, maar daar moeten ze mee kunnen omgaan. Bij de keuze van een vaste doelman is het vaak het geval om het juiste moment af te wachten, maar op een bepaald moment zal iemand zich manifesteren", bleef Leekens cryptisch over de doelmannenkwestie.

"Gillet speelde gisteren erg sterk, Proto haalt een hoog niveau bij Anderlecht en wil ook de nationale nummer een worden en Mignolet hield bij Sunderland Craig Gordon op de bank. Bovendien zal ook Bailly nog terugkeren. Hij stuurde woensdag alvast een sms met daarin felicitaties."

Meer voetbalnieuws