Ruim 700 manifestanten bij solidariteitsactie voor Brink's

Ruim 700 manifestanten bij solidariteitsactie voor Brink's

Ruim 700 manifestanten bij solidariteitsactie voor Brink's

Print
Ongeveer 700 tot 1.000 manifestanten hebben zich donderdag van 11.00 tot 13.30 uur verzameld op het Koningsplein in Brussel, om hun steun te betuigen aan de werknemers van waardetransporteur Brink's. Volgens de socialistische vakbond BBTK waren er 1.000 betogers, volgens de politie 700.

Een vakbondsdelegatie werd ontvangen door minister van Binnenlandse Zaken, Annemie Turtelboom. De vakbonden hebben aan de minister gevraagd om de tijdelijke licentie van Brink's Diamond & Jewelry Services, een zusterbedrijf van Brink's in Zaventem, in te trekken.

Politie

Brink's Belgium, gespecialiseerd in waardetransporten, had de activiteiten al gestaakt toen een deel van de licentie verkocht en overgedragen werd aan Diamond & Jewelry Services. Dankzij de tijdelijke licentie konden de waardetransporten van Brink's Belgium gewoon doorgaan.

De vakbonden spreken van een "manier om de staking te breken". De vakbonden zijn eveneens niet te spreken over het feit dat geldtransporten verzekerd worden door de Nationale Bank en dat deze begeleid worden door de federale politie.

De kamer van koophandel van Brussel besliste eerder deze week om het faillissement van Brink's niet te aanvaarden wegens onregelmatigheden. Minister Turtelboom laat weten dat de beslissing van de kamer van koophandel donderdagnamiddag bestudeerd zal worden door haar juridische raadgevers.

.

Nu in het nieuws