Prins Bernhard maakte zich zorgen over rokkenjager Willem-Alexander

Prins Bernhard maakte zich zorgen over rokkenjager Willem-Alexander

Prins Bernhard maakte zich zorgen over rokkenjager Willem-Alexander

Print
Wijlen prins Bernhard, de vader van de Nederlandse koningin Beatrix, heeft zich in de jaren voor zijn dood erg druk gemaakt over het liefdesleven van kleinzoon Willem-Alexander. Dat schrijft psycholoog Karin de Korte-Munk in een nieuw boek. Zij werd geregeld door de royal uitgenodigd om diens dromen uit te leggen.

In "Basta - De laatste jaren van een droomprins" valt te lezen dat Bernhard twijfelde over het feit dat Willem-Alexander nog wel een geschikte echtgenote zou vinden. Toen die dertig was, wisselde die nog van lief zoals van ondergoed.

"Wat moet dat nou worden?", zou Bernhard gezegd hebben. "Straks zit hij zonder vrouw alleen op de troon. Wat is Nederland tegen die tijd dan nog, we zijn zo'n klein landje in een verenigd Europa. Wat valt er dan nog te regeren?''

In het boek schrijft de Korte-Munk, gespecialiseerd in droomanalyse, ook over het huwelijk van Bernhard met koningin Juliana. "Ik kan alleen iets met een vrouw beginnen als zij bij mij ook een vonk doet aanslaan. En dat deed Juliana", zei hij.

De psychologe had de toestemming van Bernhard al op zak om een boek over hun ontmoetingen, in de laatste acht levensjaren van de prins, te schrijven.

.

Nu in het nieuws