Antwerpen en haar districten klaar voor strenge winter

Antwerpen en haar districten klaar voor strenge winter

Antwerpen en haar districten klaar voor strenge winter

Print
Antwerpen - Met een stock van 3.000 ton zout en 33.000 liter pekel is de kans klein dat Antwerpen en de districten zonder strooigerief komen te zitten.

1.000 ton heeft de stad in eigen stock, die deels in Merksem en deels in het centrum bewaard wordt. 2.000 ton ligt ter beschikking bij een leverancier in de haven. Er kunnen veertien strooiwagens voor de wegen en zes voor fietspaden ingezet worden.

In geval van zware sneeuwval zijn er nog vijf reservewagens. Voor de manuele veegdienst is er 300 man ter beschikking. In het weekend kunnen er 28 extra mensen ingeschakeld worden om onder meer oversteekplaatsen sneeuw- en ijsvrij te maken.

Vorig jaar werden er geen extra mensen ingezet tijdens het weekend, waren er slechts drie strooiwagens voor de fietspaden en kwam de leverancier zelf zonder zout te zitten. Dat kan dit jaar niet meer, aangezien de 2.000 ton er nu al ligt. Geraakt het zout niet op, dan wordt het gewoon doorverkocht. Vorig jaar werd er in totaal 3.000 ton zout gestrooid. De stad verwacht dit jaar dus zeker toe te komen.

Zoutkisten

Begin december start de stad ook met een proefproject op het Theaterplein en de Graanmarkt. Er worden zoutkisten geïnstalleerd waar de handelaars en marktkramers gebruik van kunnen maken om hun plein vrij te maken. In Nederland werken ze al langer met zo’n kisten, als ze in Antwerpen aanslaan, kunnen er meerdere verspreid worden over de stad.

GDeW

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio