250 euro boete als leerling op paadje stapt

Print
Ouders en directie van de school Mater Dei in Gooreind (Wuustwezel) zijn woedend op hun buren die alleen nog fietsende kinderen toelaten op het paadje achter de school. Voetgangers riskeren er een boete van 250 euro.

Aan het verharde paadje dat leidt naar de achterkant van de school in de Antwerpse Kempen, zijn drie gele bordjes aangebracht met het opschrift: "Deze wegenis mag enkel gebruikt worden door fietsende schoolkinderen. Beslissing van de rechter in kort geding."

"Voor elke ouder die zich nog op het paadje waagt of elke leerling die erover stapt, riskeren we een dwangsom van 250 euro. Strikt genomen zou zelfs de brandweer niet over het pad mogen rijden", aldus schooldirectrice Els Van Hees in een Corelio-krant. Het paadje van 115 meter lang wordt al sinds de jaren zeventig gebruikt als tweede toegangsweg naar de school.

De school kreeg in juli 2008 nieuwe buren. "Het gezin heeft paarden, een ezel, kippen, honden en katten. Ze pikten het niet dat we gebruikmaakten van het wegje", zegt een overbuur.

"Door de beslissing van de rechter kunnen we zelfs met een auto niet meer op ons schooldomein", zegt de directrice. "Vrijdag bespreken we met het schoolbestuur en onze raadsman of we in beroep gaan tegen de uitspraak."

.

Nu in het nieuws