Albert Heijn komt naar Linkeroever

Het Frederik van Eedenplein op Linkeroever ligt op kop om het eerste filiaal van de Nederlandse supermarktketen Albert Heijn te ontvangen. Maar een beslissing is er nog niet.

jrosquin

Dat de Nederlandse voedingsgroep Ahold ook in België zijn sterkste merk Albert Heijn in de markt wil zetten, is al langer bekend. Vanuit hun tijdelijke kantoor in Wilrijk wordt de markt verder verkend. Ahold heeft volgens Jorg Snoeck van de internetsite RetailDetail interesse om een supermarkt te openen op het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever.

Sinds GB daar de deuren gesloten heeft, is er niet alleen beschikbare ruimte, maar ook een groot aantal potentiële klanten. Toch houdt Ahold ook andere locaties achter de hand. Ook de Noorderlaan ter hoogte van de wijk Luchtbal en filialen in Turnhout of Brasschaat zijn een optie. Die laatste onder meer omdat Ahold niet alleen op Belgen, maar ook op Nederbelgen mikt als klant.

Zeker is dat Ahold een administratief hoofdkantoor gaat openen in Wilrijk. De supermarkt op Linkeroever opent in het voorjaar van 2011 de deuren. Op het kabinet van de schepen voor Economie Robert Voorhamme (sp.a) werd de interesse van de Nederlanders al bevestigd.

“Maar nog steeds is er geen officiële aanvraag ingediend om een supermarkt te openen”, klinkt het op het kabinet.

JVB, PVDP

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio