Germinal Beerschot lange tijd onbestuurbaar?

Germinal Beerschot lange tijd onbestuurbaar?

Germinal Beerschot lange tijd onbestuurbaar?

Print
Germinal Beerschot dreigt voor lange tijd onbestuurbaar te worden. Nadat investeerder Patrick Vanoppen samen met voorzitter Kesters dinsdag een greep naar de macht heeft gedaan op het Kiel, lijkt de club regelrecht op een juridische oorlog af te stevenen.

De eerste advocaten worden eerstdaags onder de arm genomen. De hele discussie draait vooral rond een oude overeenkomst waarmee Patrick Vanoppen op de aandeelhoudersvergadering op de proppen kwam. Volgens dat document zou de groep-Verhaegen verplicht zijn een deel van zijn aandelen aan Vanoppen te verkopen zodra die laatste 44,5 procent van de clubaandelen in handen had, wat dinsdag het geval bleek. Vanoppen zou hierdoor automatisch minstens 50% van de aandelen in zijn bezit krijgen.

Juridisch kluwen

De groep-Verhaegen betwist die overeenkomst met klem. Een van de argumenten luidt dat Vanoppen de omstreden aandelen maar kan opeisen zodra hij een licentie heeft voor de bouw van een nieuw voetbalstadion. Iets wat lang niet het geval is. Kortom: een juridisch kluwen, waar een batterij advocaten de volgende maanden, zoniet jaren wel eens zijn handen vol mee kan hebben. Intussen dreigt de club in een totale impasse te belanden.

Door de complete chaos op de aandeelhoudersvergadering zou de vennootschap die Germinal Beerschot is nu al niet meer juridisch in orde zijn. Aan enkele cruciale zaken, zoals het goedkeuren van de jaarrekening, werd door alle hectiek niet eens toegekomen.

Tijdelijke bewindvoerder

De piste van een tijdelijke bewindvoerder – begrijp: een buitenstaander die door de rechter wordt aangeduid en die de club als een goede huisvader moet besturen – komt hierdoor steeds dichterbij. Momenteel kan elke belangrijke beslissing, bijvoorbeeld een transfer, door de tegenpartij betwist worden.

WVo, HF

Meer voetbalnieuws