Gruwelijk: Collega's vernederen arbeider negen jaar lang

Print
Daniel M., een fabrieksarbeider uit de streek van Bergen, werd jarenlang gruwelijk vernederd op zijn werk. Het slachtoffer kampt intussen met het posttraumatisch stress-syndroom, dat bijna uitsluitend voorkomt bij soldaten die van het front terugkeren.

Zo werd de arme man onder meer op een pallet vastgebonden. Een collega kon zo ongehinderd zijn geslacht tegen het gezicht van Daniël slaan.

Ook werd de man ooit eens met kilo's talkpoeder bekogeld totdat hij bijna stikte. Ook openden de pesters wel eens de hogedrukreiniger op zijn bloot achterwerk.

De gruwelpraktijken sleepten negen jaar lang aan bij multinational Mactac. De directie had in al die tijd niets door.

"Sinds 2007 stond ik thuis met een koord in mijn hand", aldus Daniël in een krant van De Persgroep. "Enkel door de steun van mijn vrouw en dochter ben ik nu nog in leven." Door de pesterijen durft de man zijn huis nu al drie jaar niet meer uit.

Het parket van Bergen heeft een onderzoek geopend. 25 collega's zijn in beschuldiging gesteld, samen met de firma Mactac zelf. De betrokkenen riskeren tot vijftien jaar cel.

"De feiten zijn ernstig, maar we begrijpen niet waarom het slachtoffer tot 2008 gewacht heeft vooraleer een klacht in te dienen", aldus het parket van Bergen. "Op dat ogenblik zat de persoon in een ontslagprocedure voor de arbeidsrechtbank. De laatste feiten dateren van 2002. De feiten zijn dus eigenlijk verjaard."

Bekijk de beelden op YouTube:

Werd u ook wel eens gepest op het werk? Doe uw verhaal. Mailen kan naar hier@reageren.be.

Vergeet uw gegevens (naam, telefoonnummer, adres,…) niet te vermelden.

.

Nu in het nieuws