Häkkinen: "Seizoen Schumacher was trieste vertoning"

Häkkinen: Seizoen Schumacher was trieste vertoning

Häkkinen: "Seizoen Schumacher was trieste vertoning"

Print
Tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen spoort zijn oude rivaal Michael Schumacher (Mercedes GP) aan om een punt te zetten achter zijn comeback in de Formule 1. De Fin bestempelt het voorbije seizoen van Schumi als "een trieste vertoning".

Volgens Häkkinen heeft Schumacher na zijn zeven wereldtitels niets meer te bewijzen. "Ik kan het wel begrijpen dat hij zich thuis verveelde en de spanning van het racen miste, maar je kunt de klok nu eenmaal niet terugdraaien", pent hij neer in een column voor de Duitse boulevardkrant TZ.

Door de mindere prestaties bij Mercedes GP zou Schumacher zijn nalatenschap beetje bij beetje aan het verwoesten zijn, meent de Fin. Hij verwijst ook naar het feit dat ploegmakker Nico Rosberg het vaak beter doet dan Schumi.

Häkkinen benadrukt dat de Duitser ook gevaarlijk bezig was. "In Abu Dhabi maakte hij een kinderlijke fout die hem zijn leven had kunnen kosten", verwijst hij naar het incident met Vitantonio Liuzzi.

"Michael en ik zijn nooit grote vrienden geweest, maar ik hoop niet dat zijn eerzucht hem in verdere problemen brengt, daar was hij een te grote held voor."

Michael Schumacher wordt in 2011 42 jaar.

Meer sportnieuws