Lukaku: "Dag om nooit te vergeten"

Lukaku: Dag om nooit te vergeten

Lukaku: "Dag om nooit te vergeten"

Print
Romelu Lukaku zette een nieuwe stap in zijn nog piepjonge carrière. In Voronezh liet hij zijn eerste twee doelpunten als international optekenen. Het spreekt voor zich dat hij na het laatste fluitsignaal in de wolken was.

"Dit is een dag om nooit te vergeten", glunderde Lukaku. "Ik ben blij met die twee goals, maar ook tevreden over wat de ploeg heeft laten zien. Mijn eerste doelpunt komt er via Hazard. Hij zette goed druk en bood me die treffer op een schoteltje aan. Bij de tweede goal is het Vertonghen die mij een goede pass geeft. Ik kon me doorzetten en afwerken. Ik dacht meteen aan mijn ouders na die goals, maar ik mag nu niet gaan zweven. Ik moet blijven werken en progressie maken. Het draait momenteel goed bij Anderlecht en bij de Rode Duivels en ik profiteer daar mee van."

Ook Lukaku kon in de aanloop naar de interland onvoldoende slapen. "Ik heb de nacht voor de wedstrijd drie uurtjes kunnen rusten en 's middags nog eens twee uur. Vooral gezien die omstandigheden is deze prestatie heel sterk. Met wat geluk hadden we zelfs nog meer goals kunnen maken. Hopelijk blijft dit wel niet in mijn kleren hangen, want zondag wacht Germinal Beerschot alweer."

Lukaku is nu de op een na jongste doelpuntenmaker ooit voor de Rode Duivels. Alleen Paul Van Himst deed vijftig jaar geleden beter. Van Himst scoorde toen hij 17 jaar en 28 dagen oud was. Lukaku is precies 160 dagen ouder dan Van Himst destijds.

Meer voetbalnieuws