"Ik weet bijna zeker waar Vangheluwe zit"

De Facebook-groep 'Waar is Vangheluwe?' verdwijnt na een goede twee maanden van het internet. Initiatiefnemer Kris Sierens zegt intussen behoorlijk zeker te weten waar de voormalige Brugse bisschop zich verschuilt, maar hij mag die informatie naar verluidt niet lekken.

kscherpenberg

De groep op de sociale netwerksite telde al ruim 1.300 leden. Sierens, een veertiger uit West-Vlaanderen, besloot ze op te richten nadat de pedofiel in september onder druk de abdij van Westvleteren had verlaten.

De man wilde naar verluidt geen heksenjacht ontketenen. Wel wilde hij Vangheluwe dwingen eindelijk eens zijn verantwoordelijkheid op te nemen na zijn verschrikkelijke daden.

Sierens zou heel wat tips hebben ontvangen van mensen uit het kerkelijk milieu, maar die waren niet zichtbaar op het publieke gedeelte van de site. "Ik ben er dan ook van overtuigd dat ik ondertussen weet waar hij zit. Hij zit in België, daar ben ik wel zeker van. Maar zijn exacte locatie maak ik liever niet bekend", zegt hij in een krant van Corelio.

Volgens Sierens zou het bekendmaken van de schuilplaats zowaar ernstige gevolgen hebben voor de tipgevers. De West-Vlaming wil hun vertrouwen dan ook niet beschamen.

Nu in het nieuws