Torfs en De Crem houden voorzitterschap CD&V spannend

Print

Torfs en De Crem houden voorzitterschap CD&V spannend

Noch Pieter De Crem, noch Rik Torfs laat in zijn kaarten kijken voor het CD&V-voorzitterschap. Ze hebben tien dagen om te beslissen of ze zich kandidaat stellen.

"Voorlopig heb ik daar niets over te vertellen", zegt Rik Torfs. Hij weigert te antwoorden op elke andere vraag. Defensieminister Pieter De Crem laat ons weten "dat hij zijn kaarten nog aan zijn borst houdt". Hij belooft "later iets te laten weten".

Wouter Beke heeft zijn kandidatuur evenmin al ingediend. Maar het lijdt niet de minste twijfel dat hij dat zal doen. Hij heeft de steun van de partijtop. In de eerste plaats van Kris Peeters en van Yves Leterme.

Hij geniet het vertrouwen van zowel de Vlaamse rechtervleugel van de partij als van de ACW-strekking. Beke lijkt dus zeker van zijn verkiezing, maar de partij zou het wel knap lastig kunnen krijgen als er zich serieuze tegenkandidaten - genre De Crem en Torfs - melden. Er moeten dan in alle provincies debatten worden georganiseerd op een moment dat Beke zich moet kunnen concentreren op de regeringsonderhandelingen of, wie weet, op vervroegde federale verkiezingen.

PG

.

Nu in het nieuws