Bezoekers Ter Welen zijn modderpoel beu

Bezoekers Ter Welen zijn modderpoel beu

Bezoekers Ter Welen zijn modderpoel beu

De bezoekers van dienstencentrum Ter Welen geraken moeilijk bij hun samenkomstplaats. De weg naar Ter Welen is door vrachtwagens en regen een slijkpoel geworden.

De gepensioneerden die regelmatig het dienstencentrum Ter welen aan de Willem Elsschotstraat bezoeken, raken de laatste tijd minder goed tot op hun bestemming. De bezoekers zijn het beu en zijn een petitie gestart.

"Doordat leveranciers en andere auto’s op het wandelpad rijden om tot aan Ter Welen te geraken, is de gazon kapotgereden. Het pad is daar te smal voor. Daardoor ligt het pad vol slijk”, vertelt buurtbewoner en vaste klant van ter Welen Roger Meersman (68). “Mensen die moeilijk te been zijn, geraken niet meer tot hier. Wie die in een rolstoel zit of met een looprekje komt, heeft te veel angst om uit te schuiven.”

Breder pad

“Nu valt het nog mee doordat het al een paar dagen droog is, maar met regenweer kan je amper tot aan het dienstencentrum geraken”, vertelt Regina Riesbourg (74) “We zijn bij de petanqueclub Ter Welen, dus komen we regelmatig naar hier. Door de regen krijg je dan een complete slijkboel, waardoor je broek en schoenen volledig onder de modder zitten.”

De mensen weten niet waar ze moeten aankloppen met hun probleem en hopen met hun petitie aandacht te krijgen voor hun grieven. Het zorgbedrijf wist niets van het probleem en van de petitie. “We vinden het spijtig dat we niet op de hoogte zijn gesteld”, zegt Pieter Dirckx van het zorgbedrijf. “Toen directeur Johan de Muynck hoorde van de klachten besliste hij dat er eerstdaags een kijkje moet genomen worden en kijken wat het probleem juist is. Dan kan er gezien worden naar een oplossing.”

Biona Jansen

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio