Stad stemt toe in afbraak krotten Grote Markt

Stad stemt toe in afbraak krotten Grote Markt

Stad stemt toe in afbraak krotten Grote Markt

Print
Mechelen - De stad stemt toe in de afbraak van de krotten op de hoek van de Mechelse Grote Markt met de Frederik de Merodestraat. Er moet dan wel een nieuwbouwproject komen.

Lange tijd werd aangestuurd op de renovatie van de bestaande panden. Die eis laat Mechelen nu varen. "Ik heb de burgemeester al meermaals aangeschreven met de vraag om de panden te mogen afbreken voor de veiligheid, maar ik krijg geen toelating. Ik moet eerst een bouwaanvraag doen. Zo blijven we natuurlijk in cirkeltjes draaien. Straks storten ze in", vertelt eigenaar Philippe Vanhoof.

Schepen van Stadsvernieuwing Karel Geys (sp.a) zegt dat een sloop zonder bouwvergunning niet kan. "Dat is eind 2009 wettelijk zo vastgelegd, maar verschillende projectontwikkelaars tonen wel interesse voor de plek", geeft de schepen aan. Gemeenteraadslid Marc Hendrickx (N-VA) dringt aan om actie te ondernemen. "De stad is te afwachtend", meent hij.

Vanhoof is ook in beroep gegaan tegen een vonnis dat hem verplicht om achterstallige taks op leegstand te betalen. Het gaat om ruim 250.000 euro. Volgens vastgoedmakelaar Tony Joossens (foto) maakt dat een verkoop niet gemakkelijker. De vraagprijs is ondertussen gezakt tot een half miljoen euro.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio