Buysse investeert in Bio Pharma Logistics

Print
De Antwerpse investeringsgroep Buysse & Partners investeert in Bio Pharma Logistics (BPL). Dit bedrijf uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert legt zich toe op het verpakken en het wereldwijd transport van vaccins en bloedstalen voor klinische onderzoeken.

Buysse en Partners werd in september 2008 opgericht door Frank Buysse, de zoon van Bekaert-voorzitter Paul. In april sloot ook Guy Mertens zich aan. Ze verzamelen familiale investeerders voor welomlijnde projecten. De stappen vervolgens samen met Buysse en Mertens als groep in de geselecteerde zaak.

Frank Buysse, die financieel management en rechten studeerde, werkte voordien voor de afdelingen van Fortis en Petercam die participaties nemen in niet-beursgenoteerde bedrijven. Mertens is jurist en fiscalist en werkte onder meer voor KBC en Aviapartner.

Van schoolmateriaal tot haventraining

De voorbije maanden investeerde Buysse en Partners al in het Diestse Vanerum, een leverancier van schoolmateriaal. Ook de Antwerpse uitzendgroep Vivaldi's kreeg extra fondsen toegestopt. Evenals het Antwerpse Global Port Training.

Nu stapt Buysse & Partners in BPL. De geïnvesteerde middelen moeten het bedrijf meer armslag geven op de internationale markten.

Momenteel is BPL via een netwerk van onafhankelijke agenten actief in 85 landen. Op vraag van bestaande klanten zal nu ook in bepaalde kernmarkten een lokale activiteit worden opgestart. Concrete opportuniteiten doen zich momenteel voor in Europa, Azië en de Verenigde Staten, aldus de investeerders.

Het huidige management blijft actief en participeert samen met Buysse & Partners in het kapitaal.

Het bedrijf kijkt ook uit naar structurele partnerschappen in Vlaanderen.

JVG

.

Nu in het nieuws