Studiebureau gaat mobiliteit in en om Stationsstraat onderzoeken

Print
Duffel - De gemeente Duffel gaat een mobiliteitsstudie voor de Stationsstraat en omgeving laten uitvoeren.
"De opdracht omvat het opmaken van een mobiliteitsvisie in functie van een latere herinrichting van de Stationsstraat", zegt schepen van Mobiliteit Luc Wuyts (CD&V). "In de Stationsstraat bevinden zich een aantal grootschalige vestigingen zoals basisschool De Basis, secundair onderwijs Sint-Norbertusinstituut en het Psychiatrisch Centrum."

"Momenteel is het deel tussen de Muggenberg en de Verbindingsstraat als een eenrichtingsstraat, richting station, ingericht. Dit heeft zijn gevolgen op de toegestane rijrichtingen in de straten tussen de Stationsstraat en de Hondiuslaan. Daarom behoren ook alle verbindingsstraten tussen de Stationsstraat en de Hondiuslaan tot het onderzoeksgebied."

"Ook de problematiek van de veiligheid van de fietsers op het dubbelrichtingsfietspad in de Hondiuslaan willen we laten bestuderen.
Verkeer komende vanuit de zijstraten van de Stationsstraat verwachten immers geen fietsers die van links komen. De toegankelijkheid van het winkelcentrum van Duffel-West via de Muggenberg is eveneens in de studieopdracht begrepen", benadrukt Luc Wuyts.

"Bij een dergelijke studie is uiteraard overleg nodig met de verschillende betrokkenen: scholen, ziekenhuis, middenstand en bewoners. Daarom verwachten we van het studiebureau ook een communicatieplan", besluit schepen Wuyts.

De gemeente raamt de studiekosten op 27.800 euro. De gemeenteraad keurde het lastenboek goed, zodat een studiebureau gezocht kan worden.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio