Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update woensdag 17 november 21u45

Donderdagochtend liggen de minima net boven het vriespunt. Het wordt een meestal bewolkte maar droge dag, met soms misschien even wat zon. De temperatuur loopt op naar 7 a 8°C en er waait een zwakke zuidenwind.

Vrijdag zal de bewolking weer wat dikker worden. Daardoor is het 's ochtends ook niet echt koud met minima rond +4°C. Mogelijk wordt er lokaal even wat motregen uit het wolkendek geperst, maar het blijft toch veruit overwegend droog. Namiddag voert de zuidwestenwind tijdelijk iets zachter lucht aan waardoor de temperatuur kan oplopen tot 9 a 10°C.

Zaterdag draait de wind naar het oosten en wordt er weer wat koelere lucht aangevoerd. In de ochtend merken we daar dankzij de bewolking nog niet zoveel van; de minima schommelen rond +2°C. Overdag blijft het echter wel aan de frisse kant met nog maxima tot 7°C. Wolken en opklaringen wisselen mekaar af en het blijft in onze provincie overal droog.

Zondagochtend kan de temperatuur weer dicht in de buurt van het vriespunt liggen. Overdag blijft het met 5 a 6°C ook een aantal graden kouder dan het langjarig gemiddelde. Zwakke regenzones bevinden zich dan volgens de huidige weerkaarten ook in onze buurt, maar het is nog onduidelijk in welke mate Limburg hiermee krijgt af te rekenen.

Begin volgende week evolueren we langzaam naar winterweer.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN