Vierde slachtoffer Wemmel buiten levensgevaar

Vierde slachtoffer Wemmel buiten levensgevaar

Vierde slachtoffer Wemmel buiten levensgevaar

Print
De 22-jarige Ebrue, het vierde slachtoffer van de gewelddadige homejacking in Wemmel, verkeert niet meer in levensgevaar. Dat heeft het Brusselse parket woensdag laten weten.

Het meisje, de verloofde van de 25-jarige Nicolas De Vleeschouwer die samen met zijn ouders vermoord werd, raakte bij de feiten zwaargewond door een kogel in het hoofd. Haar toestand heeft zich intussen gestabiliseerd, aldus het parket. Dat weigert verder elke commentaar over de huiszoeking die woensdag in de woning van de slachtoffers plaatsvond.

Het nieuws van die huiszoeking raakte bekend via verschillende televisiezenders, maar parketwoordvoerder Jean-Marc Meilleur wenste in het belang van het onderzoek geen verklaringen over het dossier af te leggen.

De parketwoordvoerder kon wel bevestigen dat de uitleveringsprocedure van de man, die in Luxemburg werd opgepakt, loopt en dat er zeer waarschijnlijk een ploeg speurders naar het Groot Hertogdom zal reizen om de 25-jarige man in tussentijd te ondervragen.

De twintiger werd opgepakt aan het stuur van één van de wagens die zondagavond in Wemmel werd gestolen. De politie vond hem terug dankzij de gsp-tracker die in de wagen verstopt zat.

De drie dodelijke slachtoffers, advocaat Michel De Vleeschouwer, zijn echtgenote Françoise Grumbers en hun zoon Nicolas, worden zaterdag begraven op het kerkhof van Wemmel.

MEEST RECENT