Uitzinnige woesteling houdt politiehond in wurggreep

Uitzinnige woesteling houdt politiehond in wurggreep

Uitzinnige woesteling houdt politiehond in wurggreep

Print
Buurtbewoners van de Kempenstraat in Diepenbeek deden in augustus vorig jaar een beroep op de politie van de zone HaZoDi omdat een dertiger tijdens een barbecue was komen opdagen en de boel meteen op stelten zette. Voor de zoveelste keer kwam hij erg gewelddadig uit de hoek: het bleef niet enkel bij schelden, maar er vielen ook klappen. Twee buren liepen daarbij verwondingen op.

De politie die de reputatie van de vechtersbaas kent, verscheen ter plaatse met een hond. Tijdens de arrestatie kwam het tot een schermutseling, waarbij de hond de uitzinnige woesteling zou gebeten hebben. De man nam dat niet en gooide zich op het dier, dat hij in een wurggreep vasthield. De politie-inspecteurs moesten hun eigen hond ontzetten. Eén van hen liep daarbij een polsletsel op.

Geen straatverbod

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft de agressieve Diepenbekenaar nu tot een celstraf van acht maanden en een boete van 550 euro veroordeeld. De buren eisten een straatverbod voor de man, maar de verdediging argumenteerde dat de man eigenaar is van het pand dat hij betrekt. Hij moet voorlopig al een reeks schadevergoedingen - in totaal 2.550 euro - betalen. Een arts moet nog uitmaken welk blijvend letsel de gewonde politieman aan het incident overhoudt.

JaNi

Archieffoto

Nu in het nieuws