Twee dagen werk voor 1 minuut sfeerbeeld

Print
Essen - Gisteren namhet film- en televisieproductiehuis Skyline (gekend van o.a. Aspe, De Rodenburgs, Stille Waters en De hel van Tanger) een scène op voor is de bioscoopfilm "Groenten uit Balen"naar het boek van Walter van den Broeck.
Wie de voorbije dagen langsheen de Spoorwegstraat kwam, had de kans een nostalgisch gevoel te krijgen.Zaal Rex zag er weer uit als veertig jaar geleden; Neonverlichting, een grote geschilderde aankondiging van de hoofdfilm. Dit alles was nodig om een sfeerbeeld te geven voor de film Groenten uit Balen, een sociale komedie over de arbeidersstrijd voor loonopslag in 1971 aan de Vieille Montagne-fabriek te Balen.

"De meeste scènes spelen zich binnenskamers af", vertelt production designer Kurt Loyens. "Daarom was het belangrijk dat we ook enkele straffe beelden buiten konden maken.Toen we bij zaal Rex uitkwamen voelden we direct dat het goed zat. Hier konden we perfect de cinemasfeer van de jaren zeventig oproepen. Het duurt twee dagen om alles in gereedheid te brengen, enkele uren draaien voor een sfeerbeeld van ongeveer één minuut in de film. Maar wel een zeer sprekend beeld, "lacht Kurt. "De scène stelt de cinemazaal van Mol voor. Germaine staat te wachten op haar date, die niet komt op dagen. Tot overmaat van ramp begint het nog te regenen ook."

Regen

"Dus moesten we voor regen zorgen. Eigenlijk wel ironisch. In Essen creëren we zelf de regen, terwijl we vorig weekend 350 figuranten in Balen naar huis moesten sturen omdat het te hard regende."

Kris Peeters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio