Rode Duivels kloppen Advocaat dankzij eerste goals Lukaku

Print

Rode Duivels kloppen Advocaat dankzij eerste goals Lukaku

De Rode Duivels hebben in Voronezh de oefeninterland tegen Rusland overtuigend met 0-2 gewonnen. Romelu Lukaku was de held van de avond met zijn eerste twee doelpunten voor de nationale ploeg. Een opsteker voor de Belgen met het oog op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk in maart. Ze hebben meteen ook een kleine revanche beet tegen ex-bondscoach Dick Advocaat.


Leekens maakte gebruik van de oefeninterland om te experimenteren met de flankverdedigers. Ciman stond op rechts en Vertonghen op links. Legear begon op de bank.

De Rode Duivels kregen meteen al een vroeg kerstcadeautje van de Russen. Bij een terugspeelbal flaterde doelman Akinfejev die het leer in de voeten van Hazard schoof. De jonge Belg gaf meteen een pass aan de ingelopen Lukaku die zo zijn eerste doelpunt voor de Rode Duivels maakte. De spits van Anderlecht speelde zijn eerste interland op 3 maart 2010 tegen Kroatië. België verloor toen met 0-1.

Na een kwartier begon Rusland steeds gevaarlijker te worden, maar Gillet was telkens alert. De Belgen reageerden met scherpe counters, vooral onder impuls van Hazard. Het bleef goed over en weer gaan tot aan de rust, zonder dat er nog goals vielen.

Ook na de rust was Hazard een constante dreiging. De beste kansen waren voor de Belgen, maar Fellaini en Hazard vergaten het af te werken. Rusland zorgde nauwelijks nog voor gevaar en moest het spel laten aan België.De Rode Duivels bleven aanvallen en werden daarvoor beloond in de 72ste minuut. Lukaku hield de Russische verdediging van zich af na een verre bal van Vertonghen en schoot zijn tweede treffer van de avond in de netten.

De Russen gingen in het slotkwartier nog op zoek naar een eerredder, maar Kompany en Van Buyten hielden het achterin op slot. De Rode Duivels hadden een moeizame reis achter de boeg, maar kunnen met een zeer goed gevoel terugkeren.

Lees ook Rode Duivels eindelijk in Voronezh


Scheidsrechter: Kaasik (Est).
RUSLAND: Akinfejev, Sjisjkin, Zjirkov, Ignasjevitsj (63' Semsjov), V.Berezoetski (46' Vasin), Sjirokov, Biljaletdinov (78' Boecharov), Zyrjanov (63' Mamajev), Arsjavin, Pogrebnjak, Dzagojev.
BELGIË: Gillet, Ciman, Van Buyten, Kompany, Vertonghen, Simons, Defour, Hazard (91' Pocognoli), Fellaini, Dembele (90' Odjidja), Lukaku (75' Vossen).
Doelpunten: 2' en 72' Lukaku 0-1 en 0-2.
Rode kaart: geen.

Meer voetbalnieuws