Lierse Novemberfoor blijft niet langer open

Print
Lier - De Lierse Novemberfoor zal geen extra week openblijven. De kermisexploitanten hebben de voorwaarden van de stad Lier verworpen.
Door het aanhoudende slechte weer hebben de foorkramers maar weinig verdiend. Daarom vroegen ze dinsdag aan het schepencollege om de kermisattracties een week langer dan voorzien te mogen openhouden. Ze wilden hiervoor wel geen extra standgeld betalen, maar dat zag het schepencollege niet zitten.

"De Novemberfoor mag een week langer openblijven als de foorkramers de elektriciteitskosten en de helft van het standgeld betalen", zei schepen van Financiën Annemie Schuermans (Lier Leeft) woensdag in uw krant. Dinsdagavond laat laat lieten de foorkramers aan de schepen weten, dat ze deze voorwaarden niet aanvaarden. "Tien procent hadden we nog kunnen aanvaarden", reageert Leon Van Passel, voorzitter van de Vereniging van Belgische Foornijveraars.

"We hadden de foorkramers inderdaad voorgesteld om voor de extra week de helft van het normale standgeld voor de locatie Gasthuisvest te betalen. Dat komt overeen met 25 procent van het standgeld dat ze normaal gezien moeten betalen als de Novemberfoor op de Grote Markt plaatsvindt", reageert burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

"Geen enkel moment hebben we er binnen het schepencollege aan gedacht om die extra week gratis toe te staan. Dat kon niet. De parking Gasthuisvest zou dan een week langer niet gebruikt kunnen worden. Dat zorgt niet alleen voor minder inkomsten voor de stad, maar ook voor langere hinder voor de omwonenden. Sommigen van hen hebben ons vandaag trouwens al verontrust gecontacteerd toen ze in Gazet van Antwerpen over de mogelijke verlenging lazen."

De Lierse Novemberfoor blijft nu open tot maandag 22 november, zoals oorspronkelijk gepland.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio