Facteurs rollen rode loper uit voor 'hun' Leonie

Facteurs rollen rode loper uit voor 'hun' Leonie

Facteurs rollen rode loper uit voor 'hun' Leonie

Print
Zandhoven -

Poetsvrouw Leonie Breugelmans (59) uit Pulderbos liet 43 jaar het postkantoor van Zandhoven blinken. Woensdag ging ze met pensioen, tot grote spijt van alle facteurs.

Leonie begon in 1967 als poetsvrouw bij De Post in Zandhoven.
Door de postbodes werd ze altijd liefdevol 'onze vloerhostess' genoemd. Leonie hield niet alleen het grote kantoor spik en span, maar liet ook de auto's, bromfietsen en fietsen blinken. "Ze was een zorgzame moederfiguur voor alle facteurs van Zandhoven", vertelt postbode Luc Sempels. "Iedereen kon zijn hart bij Leonie uitstorten. Ik heb haar nooit één keer kwaad gezien. In de winter, als we met onze doorweekte kleding binnenkomen, zorgde zij er altijd voor dat de vloer droog lag, zodat niemand zou uitglijden. Leonie weet ook alles liggen. We gaan haar óngelooflijk missen." Om hun 'moeke' te bedanken, rolden de facteurs letterlijk de rode loper uit en gaven Leonie een ludiek eresaluut met dweilen en zwabbers. Ze hadden het kantoor ook stiekem versierd met ballonnen en feestvlaggetjes. Als superverrassing legden de postbodes samen voor een knap cadeau: een laptop, zodat Leonie kan gaan computeren. "Want zij verdient dat", vat Sempels de gevoelens van het verzamelde facteursgelid samen.
Leonie op haar beurt trakteerde met een kaasschotel. "Ik zal nu nog op computerles moeten, want ik ken daar niks van! Toen ik in 1967 begon, waren er 8 postbodes en was het Zandhovens postkantoor nog gevestigd in het huidig kantoor van de registratie. Voor de fusie werkten hier zelfs nog postbodes van Halle-Zoersel.
In 1978 verhuisden we naar de nieuwbouw aan de Vierselbaan. Een tijdlang werkte ik van 6 tot 14u, de laatste twee jaar was dat met de reorganisatie van 8 tot 14u geworden. Ik zal nu moeten leren uitslapen. Ik heb hier heel veel zien veranderen, de werkdruk werd ook groter en groter. En toch weet ik nu al dat ik al mijn collega's heel erg ga missen." Leonie liet een fotokaartje maken voor alle Zandhovense postmedewerkers met de tekst: "Ik ben dan wel niet rijk en beroemd geworden, maar ik had wel schatten van collega's." Ze wordt niet vervangen door een vaste kracht, maar voortaan komt er een vliegende poetsvrouw naar het postkantoor van Zandhoven.
Kristin matthyssen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio