Fietspad in Groenstraat vult ontbrekende schakel

Print
Hove - Het gemeentebestuur wil langs de Groenstraat een fietspad aanleggen. “Die straat is nu nog een ‘missing link’ in het lokale netwerk van fietsverbindingen”, zegt schepen Jo Ampe.

Momenteel is er in de Groenstraat geen fietspad. De aanleg van een fietspad tussen de twee spoorwegbruggen is belangrijk om een verbinding te kunnen maken tussen de provinciale fietsroute Berchem-Kontich en de centra van Hove en Boechout via de Boechoutselei. Bovendien ligt de Groenstraat ook op een belangrijke schoolfietsroute.

Besprekingen werden gevoerd met Infrabel en NMBS, aangezien het geplande fietspad gedeeltelijk op de terreinen van Infrabel en NMBS komt te liggen. Met de stad Mortsel werd afgesproken om de studiekosten van het project onderling gelijk te verdelen. De Groenstraat ligt namelijk op de grens tussen beide gemeenten. De globale kosten worden voorlopig geraamd op 60.000 euro, waarvan 30.000 euro voor Hove.

Het gemeentebestuur hoopt op een subsidie van 80 procent via het Fietsfonds. De werkzaamheden kunnen vanaf 2012 starten. “Met dit project wordt het plaatselijk netwerk van fietspaden een beter dekkend geheel, wat vooral belangrijk is voor de fietsende scholieren”, aldus schepen Jo Ampe (Hove Beweegt). “Bovendien worden aan de brug over de spoorweg en nabij Ritmica enkele verbeteringswerken uitgevoerd die de veiligheid van de zwakke weggebruiker ten goede moeten komen.”

Ludwig Van Gelder

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio