Waterschade duivenlokaal valt al bij al mee

Print
Retie - Na een dag zonder regen is ook in Retie het water bijna weggetrokken. De eerder ondergelopen Groenvinklaan en Lijsterlaan staan weer droog en de huizen zijn weer bereikbaar.

Het waterpeil in de gracht naast de Abergstraat is ook gezakt, verkeer is er weer toegelaten, net zoals in de Zandstraat. De Zwarte Nete krijgt weer stilaan zijn normale vorm.

Aan sportcentrum Den Bempd op de Turnhoutsebaan wijzen alleen de zandzakjes op de voorbije wateroverlast. Op de parking staan nog wat plassen. De drie tennisterreinen liggen er vrij goed bij, alhoewel de gravel waarschijnlijk toch losgemaakt moet worden. De feestzaal van het centrum is gevrijwaard gebleven, dankzij zandzakjes en pompen. Ook in het lokaal van duivenbond ‘Moed en Hoop’ klinkt er een positieve noot.

“De plankenvloer van ons lokaal is flink nat geworden”, zegt duivenmelker Charel. “Maar met de verwarming aan hopen we dat hij vlug droogt. Dan blijft de schade beperkt. Onze vergadering van vrijdag kan zonder twijfel plaatsvinden.”

FRST

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio