Autodelen Cambio breidt uit door succes

Print
Turnhout - Het autodelen in Turnhout blijkt na een jaar succesvol te zijn. Vooral de auto aan Blairon wordt veel gehuurd. Volgend jaar komen er twee wagens bij.

Cambio startte eind september vorig jaar het autodelen op in Turnhout. Op drie locaties staat een voertuig van Cambio dat door klanten van Cambio gereserveerd kan worden.

“De drie auto’s hebben het voorbije jaar 50.000 kilometer afgelegd. Ze werden samen 850 keer gereserveerd door de 65 gebruikers die er momenteel zijn”, zegt Wout Baert van Stadsregio Turnhout. “Vooral de standplaats Campus Blairon is een groot succes. Die auto werd het meest gebruikt. De standplaats aan Utopolis is dan weer minder succesvol. In het algemeen zijn best wel positieve cijfers.”

De beslissing is dan ook genomen om het project uit te breiden. “Er komen waarschijnlijk twee auto’s bij”, zegt Baert. “Ofwel op nieuwe standplaatsen ofwel worden de bestaande standplaatsen uitgebreid. Die van Blairon zal waarschijnlijk een tweede voertuig krijgen.”

Dat Blairon de populairste standplaats is, is niet zo verwonderlijk. “De stadsdiensten maken immers ook gebruik van de auto. Het gebruik is nog wat gestegen omdat een van de dienstwagens van de stad buiten gebruik is gesteld.”

VTT

www.cambio.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio