Gewapende overval op restaurant

Print
Temse - Restaurant Temsica aan de Wilfordkaai werd zondagnacht overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen. De gangster zetten een pistool tegen de slaap van de zaakvoerder en gingen aan de haal met 15.000 euro.

“Kort nadat de laatste zaalbediende de zaak had verlaten, werd de deur fors opengeduwd”, vertelt zaakvoerder François Heyvaert. “Ik werd van mijn stoel getrokken en kreeg een pistool tegen mijn hoofd. “Geef geld”, riepen de mannen onophoudelijk.”

De gangsters namen de centen uit de kassa en uit de portefeuille van de man mee, samen goed voor 15.000 euro. Daarna zetten de mannen het op een lopen. “Uit schrik durfde ik hen niet achterna te gaan”, herinnert de uitbater zich. “Ik vermoed wel dat er nog een derde handlanger het duo buiten stond op te wachten met de wagen.”

Volgens Heyvaert waren de overvallers van Noord-Afrikaanse origine. “Aan hun taalgebruik kon ik merken dat het geen Vlamingen waren”, zegt de man. “De bende was ook heel nerveus. Ik denk niet dat het om professionele gangster ging. Ik ben ook nog altijd niet zeker of het pistool dat ik tegen mijn slaap kreeg echt was of vals.”

Het is ondertussen al de derde keer dat het restaurant dieven over de vloer krijgt.

BeFo

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio