Iljo Keisse wil schitteren in Gent

Iljo Keisse wil schitteren in Gent

Iljo Keisse wil schitteren in Gent

Print
Iljo Keisse is erg blij dat hij volgende week kan starten in de Zesdaagse van Gent. De baanwielrenner wil er meteen ook staan.

Keisse komt uit een zwarte periode waarin hij werd beschuldigd van dopinggebruik. Het Brusselse Hof van Beroep schortte zijn dopingschorsing vorige vrijdag echter op waardoor hij opnieuw mag koersen.

De 27-jarige Oost-Vlaming start volgende week al in 'zijn' Zesdaagse van Gent. "De laatste dagen ben ik echt hard beginnen trainen. Ik hoop hierdoor alvast niet te vermoeid in Gent te verschijnen, want ik wil me voor mijn thuispubliek driedubbel plooien. Er is een enorme last van mijn schouders gevallen."

Conditie

"Het feit dat ik sinds juli geen competitie meer reed, zal wellicht problemen opleveren tijdens de eerste drie dagen. Ik weet niet waar ik conditioneel sta. Na de eerste nummers op de openingsdag zal ik dat wel snel doorhebben."

Keisse rijdt aan de zijde van de Nederlander Peter Schep. "Ik reed nog maar een keer samen met hem. Hij is in de snelle nummers iets minder sterk, maar dat kan ik hopelijk compenseren. Ik denk dat zo'n zes tot zeven ploegen echt aan elkaar gewaagd zijn met de Denen als superfavorieten."

Quick Step

"Na Gent hoop ik zoveel mogelijk zesdaagsen te kunnen rijden. Quick Step heeft me opnieuw in de armen gesloten en mijn contract loopt gewoon verder", aldus een tevreden Keisse.

MEEST RECENT