Atletiekclub protesteert tegen 'vergeten' berg zand

Print
Lebbeke - De leden van de atletiekclub LAT (Lebbeekse Atletiek Toekomst) protesteren met een petitie tegen de berg grond die al twee jaar voor hun kantine ligt.

Aan de sportterreinen van Lebbeke vonden een tweetal jaar geleden werkzaamheden plaats. Zo werden er onder andere grote waterputten gegraven om het regenwater te recupereren voor het sanitair in het sportcentrum.

De grond die uitgegraven werd, werd voor het lokaal van LAT gegooid en dat is niet naar de zin van de sporters. “We zaten hier goed aan de rand van de piste”, luidt het. “Ouders en supporters konden de trainingen volgen vanuit de kantine. Nu ligt die hoop hier al twee jaar in het zicht.”

De atleten vinden dat niet alleen het zicht belemmerd wordt, maar dat de situatie ook onveilig is omdat de hoop niet alleen grond, maar ook stenen, afval en beton zou bevatten. Spelende kinderen zouden zich flink kunnen bezeren. “Iedereen moet door het slijk en daardoor is het lokaal niet proper te houden.”

Bij de gemeente luidt het dat de berg zal verwerkt worden in de atletiekpiste. Hiervoor wordt gewacht op het geschikte plantseizoen, maar voor de sporters duurt dat dus te lang.

RAMo

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio